duminică, 31 iulie 2011

Comunicat de presa ARBDD privind aparitia Ordinului privind practicarea pescuitului recreativ / sportiv in perimetrul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anunta aparitia Ordinului privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ / sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ / sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ /sportiv in ariile naturale protejate, emis in comun de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (159/24 iunie 2011) si Ministerul Mediului si Padurilor (1266/18 aprilie 2011) si publicat in Monitorul Oficial al României, Partea 1, nr. 511/19 iulie 2011.
Prezentul ordin prevede la Art. 1. – alin. (2). ca: Atribuirea dreptului de pescuit recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale, inclusiv din perimetrul ariilor naturale protejate, se face de catre administratorii resursei acuatice vii, in conditiile legii.
Art. 2. al Ordinului privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ / sportiv prevede ca: Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in perimetrul Rezervatiei Biosfeni “Delta Dunarii” se face in baza permiselor de pescuit recreativ / sportiv emise si eliberate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei ‘Delta Dunarii’.

Practicarea activitatilor de turism si agrement pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii 2011

Informare Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) – 28 iulie 2011
Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), conform atributiilor legale si prin Serviciul de Inspectie si Paza Ecologica verifica modul in care se desfasoara activitatile de turism si agrement, respectiv cele de pescuit recreativ/sportiv si de campare in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Astfel, in perioada 22-23 iulie 2011 s-a desfasurat o actiune comuna de control, pe uscat si pe apa, la care au participat reprezentanti ai Serviciului de Inspectie si Paza Ecologica din cadrul ARBDD si reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Tulcea.
Actiunea de verificare s-a finalizat cu aplicarea unui numar de 40 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea conditiilor de pescuit recreativ / sportiv, camparea in locuri neautorizate, gestionarea necorespunzatoare a deseurilor, retinerea pestelui subdimensionat. Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 9285 lei.

Permisul de pescuit in Delta Dunarii 2011


Astfel, o persoana ce doreste a practica pescuitul recreativ/sportiv in perimetrul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, pe langa obligativitatea obtinerii Permisului de acces in rezervatie, obtinut de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii-Tulcea si care este conditionat de plata unui tarif in valoare de: 5,00 lei/persoana/zi; 15,00 lei/persoana/saptamana si respectiv 30,00 lei/persoana/an ( Tariful prevazut pentru Permisul de acces in rezervatie nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.) trebuie sa mai obtina tot de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii-Tulcea si Permisul de pescuit recreativ/sportiv in Delta Dunarii, conditionat si acesta de plata unui tarif in valoare de 30,00 lei/persoana/an.


joi, 21 iulie 2011

Câteva din ,,secretele” pescuitului la crap si stiuca

Pescuitul la crap: 

 1. Crapul prefera sa muste mai bine primavara si toamna pana in noiembrie, daca e cald. 
2. Nu musca cand scade apa, nici cand e furtuna, dar ii place o ploaie calma fara scaderi mari de presiune.  La schimbari bruste de presiune de asemenea nu musca. 3. Nu musca nici cand e seceta, si anume, intre orele de vara 9-17. Acest fapt e datorat lipsei de oxigen din apa, cand sta la umbra la stuf.
4. Este sensibil si nu musca , la fel ca orice peste, cand e zgomot sau cand purtam haine colorate, (in cazurile cand ne poate observa din apa).

luni, 11 iulie 2011